Nevyhazujte spony na chleba: jsou neocenitelné

Nevyhazujte spony na chleba: jsou neocenitelné

Chléb je v balení a každé balení je opatřeno polypropylenovou sponou. Ale je tu problém: tyto spony se téměř nikdy nerecyklují, jsou příliš malé. Často uvíznou ve speciálních drtičích a skartovačkách, takže je jednodušší prodloužit jejich životnost tím, že je použijeme v domácnosti.
Zde je několik geniálních nápadů na snadné a jednoduché využití sponek na chleba.
Žádné zamotávání

V tomto případě mluvíme o šňůrách – od počítače, různých nabíječek nebo síťových kabelů. Aby se vám nezamotávaly pod nohama nebo rukama, neváhejte použít chlebové spony. Chovají se jako obyčejné nitě nebo dráty a nedávají šňůrám žádnou šanci, aby se zamotaly do pevných uzlů. V zásadě do nich můžete ukládat nejen dráty, ale i tkaničky do bot a dokonce i zbytky příze.

Nevyhazujte spony na chleba: jsou neocenitelné

Spona s lepicí páskou Scotch.

Skotská páska je zvláštní předmět. Než najdete její začátek, budete si stokrát přát, abyste si objednali lupu. Ano, špička lepicí průhledné pásky si ráda hraje s lidmi na schovávanou. Ale stačí ji označit sponkou na chleba a život je hned jednodušší! Stačí špičku pásky připnout sponkou a nechat ji tam až do příští potřeby lepicí pásky.

Podpora pro pokojové rostliny

Některé obzvlášť pěstované rostliny vyžadují oporu v podobě malých dřevěných tyček nebo mřížky (pro liány). Jak ale svou oblíbenou květinu k opoře připevnit? Gumové pásky a provázky mohou poškodit velmi choulostivé tvory. Nebo se tento materiál časem jednoduše rozpadne vlivem slunečního záření a kapek vody. Na pomoc přicházejí chlebové spony! Nepoškozují stonky a větve rostlin, ale bezpečně je připevňují k opoře.

Snadné zajištění klece

Křečci, morčata a papoušci si snadno poradí s jednoduchým zámkem klece a v nejnevhodnější chvíli se vymaní. Můžete samozřejmě použít malý visací zámek, ale nejjednodušší je použít chlebové spony. Pomocí nich zachytíte dvířka klece na správných místech a neposedný pták nebo hlodavec nevyklouzne ven.

Přímo na

Používejte chlebové spony k určenému účelu. To znamená, že je použijte k uzavření dalších sáčků s obilovinami, ořechy, moukou a jiným sypkým zbožím.