Vhoďte česnek na noc do záchodové mísy. Budete překvapeni účinkem

Vhoďte česnek na noc do záchodové mísy. Budete překvapeni účinkem

Vhoďte česnek na noc do záchodové mísy. Budete překvapeni účinkem

Česnek se hodí do celé řady pokrmů. Lze ho však s úspěchem použít i jako dezinfekční prostředek, např. na záchodovou mísu.

Česnek má protizánětlivé a antiseptické účinky. Díky přítomnosti alicinu, který ničí některé infekční mikroorganismy, se česnek nazývá přírodní antibiotikum. Právě allicin pomůže dezinfikovat záchodovou mísu a zabrání růstu bakterií a plísní. Stačí jeden nebo dva stroužky česneku.

Podle znalých lidí je lepší proceduru provádět v noci, protože v tuto dobu obvykle nikdo toaletu nepoužívá. Pokud však přes den nikoho doma nemáte, můžete oloupané stroužky česneku vhodit do záchodové mísy před odchodem do práce. Ráno nebo po návratu z práce toaletu spláchněte.

Pro udržení účinku to dělejte dvakrát týdně.

Kromě dezinfekce záchodové mísy vám česnek pomůže zbavit se v ní žlutých skvrn. K tomu je třeba nalít do záchodové mísy nálev připravený podle speciálního receptu.

Do hrnce nalijte dva a půl šálku vody. Přidejte tři oloupané stroužky česneku. Když voda vře, stáhněte ji z ohně a přidejte čajový sáček, nechte vyluhovat a vychladnout. Připravený nálev nalijte do záchodové mísy před spaním (nebo před odchodem do práce). Ráno nebo po návratu vodu spláchněte.

Pokud skvrny nezmizely od prvního použití, je třeba postup opakovat.

Je však třeba mít na paměti, že použití česneku by nemělo nahradit pravidelné a důkladné čištění toalety.